خواننده عزیز این اطلاعات به تعدادی از سوالات شایع در مورد سرطان سینه پاسخ می دهد

و مسلم است که شامل همه اطلاعات نیست

و جایگزین صحبت و مذاکره شما با پرستار و پزشک نخواهد بود

تغذیه و پیشگیری از پوکی استخوان 

 عوامل تغذیه ای مؤثر در ایجاد پوکی استخوان عبارتند از: 

  • مصرف کلسیم و ویتامین D کمتر از میزان مورد لزوم
  • مصرف بیش از حد نمک
  • مصرف زیاد قهوه
  • سیگار کشیدن و مصرف الکل

 به منظور پیشگیری از پوکی استخوان توصیه های  زیر را بکار گیرید:

  دریافت کافی کلسیم:          

مصرف کلسیم کافی در طول زندگی ، احتمال بروز پوکی استخوان در سنین بالا را کاهش میدهد. ولی نتایج تحقیقات اخیر نشان میدهند که میزان مصرف کلسیم درزنان و دختران بخصوص دختران زیر 11 سال بسیار کمتر از مقادیر توصیه شده است. مصرف لبنیات بهترین راه تأمین کلسیم است. همچنین کلسیم موجود درسبزیجات برگ سبز تیره مثل کلم، بروکلی و لوبیای سویا به خوبی جذب می شود.

(به جدول های شماره 1 و 2 در انتهای این مطلب توجه فرمایید).

 دریافت کافی ویتامین (دی) D :

      منابع ویتامین D شامل کره، خامه، زرده تخم مرغ و روغن کبد ماهی است.  همچنین قرار گرفتن در معرض نور خورشید موجب تولید ویتامین D  در بدن می شود.   

 سایر مواد  مغذی  : 

علاوه برکلسیم و ویتامین  D برخی از املاح و ویتامینها مانند: منیزیم، فسفر ، آهن و ویتامینهای A، K و...   برای حفظ سلامت استخوان لازمند. بنابراین استفاده از یک رژیم غذایی متعادل که تمام مواد مغذی لازم جهت سلامت استخوان را فراهم کند، ضروری است.  

 ورزش:

از بی تحرکی بپرهیزید و حداقل روزی نیم ساعت ورزش کنید. 

 جدول شماره 1- میزان کلسیم مورد نیاز روزانه بر حسب سن

 

سن (سال)

مقدار مورد نیاز (میلی گرم)

9 تا 18 سال 

1300

19 تا 50 سال

1000

بیش از 50 سال

1200

 جدول شماره 2- میزان کلسیم موجود در تعدادی از مواد غذایی

 

ماده غذایی

مقدار کلسیم (میلی گرم)

ماست کم چرب یک لیوان 

340

شیر 2درصد چربی یک لیوان

285

پنیر کم چرب 30 گرم  

150

بستنی وانیلی نصف لیوان

113

کلم پیچ   یک لیوان

94

بادام  30 گرم

70

کلم بروکلی یک لیوان

62

لوبیا پلویی سه چهارم لیوان               

50

 منابع:

1-Krauses food, nutrition &diet therapy.12th ed.2008.

2-Modern  nutrition in health &disease. 9th ed. 2000.